Politika

Odbornik Skupštine opštine Crna Trava stupio u štrajk glađu zbog nezadovoljstva radom lokalne samouprave

Komentari

Autor: FoNet

07/07/2021

-

20:38

Odbornik Skupštine opštine Crna Trava stupio u štrajk glađu zbog nezadovoljstva radom lokalne samouprave
Odbornik Skupštine opštine Crna Trava stupio u štrajk glađu zbog nezadovoljstva radom lokalne samouprave - Copyright Wikipedia/Радосав Стојановић

veličina teksta

Aa Aa

Odbornik u Skupštini opštine Crna Trava Svetislav Đikić stupio je danas u štrajk glađu zbog nezadovoljstva radom lokalne samouprave.

On je rekao novinarima da je iseljavanje stanovništva iz te opštine poprimilo alarmantne razmere i da lokalna samouprava i predsednik opštine Slavoljub Blagojević ne preduzimaju ništa da se taj proces zaustavi.

"Crna Trava je opustošena jer je sa nekadašnjih 6.000 spala na tek nešto više od 1.000 stanovnika. Smatram da je krajnje vreme da se u rešavanje tog problema uključi Vlada Srbije, zbog čega sam zatražio hitan dolazak predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da utvrde za šta su potrošene velike pare koje su namenjene za podršku mladim ljudima koji se odluče da ostanu u ovoj opštini", rekao je Đikić.

Đikić je rekao da je njegov zahtev dobio snažnu podršku i da je nekolicina građana najvila da će se priključiti njegovom protestu.

Komentari (0)

Srbija