Politika

Stano: Evropski predlog nije trebalo da bude potpisan, unapred smo govorili da je cilj sastanka diskutovanje o njemu

Komentari

Autor: T. Vasiljević

02/03/2023

-

13:35

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Portparol za spoljnu politiku EU Peter Stano, izjavio je danas da evropski predlog, o kome su u Briselu u ponedeljak razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti, nije tekst koji treba da bude potpisan.

Stano je, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da li je evropski predlog konačan ili ima mogućnosti za njegovu izmenu, naglasio da je iz samog teksta predloga jasno da se nikad nije radilo o potpisivanju ovog dokumenta.

"Mi nećemo komentarisati svaku interpretaciju i opasku iz regiona po pitanju toga šta je dogovoreno. Veoma smo jasni - nikad se nije ni radilo o potpisu, i unapred smo govorili da je cilj sastanka diskutovanje o evropskom predlogu. Obe strane su se usaglasile da nije potrebna dalja diskusija, te je evropski predlog postao Sporazum o putu ka normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Ono što je takođe usaglašeno je da će se nastaviti sa radom, odnosno sa diskusijom o implementaciji i konkretnim koracima na putu ka normalizaciji odnosa", rekao je Stano.

On je odbio da komentariše izjave lidera koje daju u regionu, ali je naglasio da je izjava visokog predstavnika Žozepa Borelja, koju je dao posle sastanka na Vučićem i Kurtijem, bila usaglašena sa obe strane pre nego što je bila javno predstavljena.

 

Komentari (1)

Драган

02.03.2023 15:04

Дабоме да га није требало потписати, и не треба га никада ни потписати, пајаци.

Srbija