Politika

Šapić: Završetak garaže ispod hale Pinki do kraja godine

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2023

-

15:07

Šapić: Završetak garaže ispod hale Pinki do kraja godine
Šapić: Završetak garaže ispod hale Pinki do kraja godine - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji podzemne garaže ispod platoa hale Pinki u Zemunu i tom prilikom rekao da zavšetak radova očekuje do kraja godine, a da će garaža imati 150 parking mesta.

Šapić je rekao da parkiniranje u Beogradu postaje ozbiljan problem koji se nije rešavao poslednjih decenija, ali je dodao i da infrastruktura ne daje puno prostora za izgradnju novih garaža, jer to iziskuje zatvaranje velikog prostora i zaustavljanje saobraćaja.

Šapić je dodao da će nakon završetkom radova na garaži započeti gradnja garaže u Skerlićevoj ulici koja će imati 368 parking mesta.

Beoinfo

 

Prema njegovom rečima, u narednih sedam dana počinje izgradnja garaže u Vlajkovićevoj ulici, za koju će biti angažovani kineski izvođači, a koja će imati  kapacitet od 284 parking mesta.

"U planu je garaža i u ulici Sonje Marinković u Zemunu, ona je još uvek u pripremnoj fazi, i planirano je 300 parking mesta", dodao je Šapić.

On je rekao da se radi na pronalaženju novih lokacija za garaže koje su u planu i da sa predstavnicima Vlade Srbije razgovara o načinu na koji će izgradnja biti finansirana.

Beoinfo

 

Kada je u pitanju izgradnja privatnih garaža, Šapić je naveo da bi se u tom slučaju morao sklopiti ugovor sa Parking servisom jer se ta delatnost tretira kao komunalna.

"Cene po kojima se (u tom  slučaju) može naplaćivati parking prostor, jasno su definisane odlukama Skupštine Grada Beograda", naglasio je Šapić i dodao da je avgusta prošle godine doneta odluka na osnovu koje je dozvoljeno privatnim kompanijama da parking mesta naplaćuju po tržišnim cenama.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija