Politika

Novi sastanak Vučića i Kurtija u okviru dijaloga Beograda i Prištine zakazan za 18. mart u Ohridu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/03/2023

-

17:14

Novi sastanak Vučića i Kurtija u okviru dijaloga Beograda i Prištine zakazan za 18. mart u Ohridu
Novi sastanak Vučića i Kurtija u okviru dijaloga Beograda i Prištine zakazan za 18. mart u Ohridu - Copyright EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD, Tanjug/Sava Radovanović, profimedia, Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Dijalog Beograda i Prištine: Sledeći sastanak na visokom nivou u subotu 18. marta u Ohridu

 
Šef diplomatije EU Žozep Borel u subotu, 18. marta, sazvaće sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu.

 

 

Kako je saopštila diplomatska služba EU, učešće su potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti.

Visoki predstavnik EU Miroslav Lajčak održaće odvojene sastanke sa liderima, nakon čega će uslediti zajednički trilateralni sastanak. Sastanak će biti usredsređen na finalizaciju Aneksa za implementaciju Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Zvanična potvrda stiže u istom danu kada na Kosovu boravi Miroslav Lajčak.

On se već sastao sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, a potom i sa kosovskim premijerom i šefom pregovaračke delegacije Prištine, Besnikom Bisljimijem.

Lajčakova poseta Beogradu zakazana je za ponedeljak i utorak – 13. i 14. mart.

Ovo je prva Lajčakova poseta regionu nakon što su se prošlog ponedeljka u Briselu srpski predsednik i kosovski premijer usaglasili da dalji razgovori o tekstu evropskog predloga nisu potrebni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija