Politika

Vučić se sastao sa grčkim ministrom spoljnih poslova, Dendijas: Čestitao sam na sporazumu iz Ohrida

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2023

-

16:44

Vučić se sastao sa grčkim ministrom spoljnih poslova, Dendijas: Čestitao sam na sporazumu iz Ohrida
Vučić se sastao sa grčkim ministrom spoljnih poslova, Dendijas: Čestitao sam na sporazumu iz Ohrida - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je doputovao u posetu Srbiji. Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio fotografiju sa Dendijasom. 

Dendijas je saopštio da je predsedniku Srbije čestitao na nedavno postignutom sporazumu Beograda i Prištine u Ohridu i potvrdio čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga.

"Ponovio sam čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine, u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma", naveo je Dendijas na Tviteru.

On je dodao da su deo diskusije bili regionalni razvoj i evropska perspektiva Zapadnog Balkana. Šef grčke diplomatije istakao je da ga je predsednik Srbije srdačno primio u Beogradu. 

"Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu", naveo je Dendijas. 

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak je najavilo da će Dendijasovu posetu Srbiji. U saopštenju grčkog MSP-a navodi se da se očekuje da će razgovori tokom posete Dendijasa Srbiji biti usredsređeni na dijalog Beograda i Prištine nakon nedavnog razvoja događaja, kao i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija