Politika

Zavetnici, NADA i SSP kritikuju najavljenu transformaciju EPS-a

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2023

-

17:58

Zavetnici, NADA i SSP kritikuju najavljenu transformaciju EPS-a
Zavetnici, NADA i SSP kritikuju najavljenu transformaciju EPS-a - Copyright EPS, Tanjug/Miloš Milivojević, Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija NADA, Stranka slobode i pravde i Srpska stranka Zavetnici kritikovali su u odvojenim saopštenjima za javnost najavljenu transformaciju u Elektroprivredi Srbije.

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić kaže da koalicija NADA smatra da je odluka Vlade Srbije da pretvori EPS u akcionarsko društvo početak privatizacije srpske elektroprivrede, dodajući da nema razloga za takvu odluku.

Funkcioner Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić tvrdi da se umesto profesionalizacije učvršćuje partijsko upravljanje u EPS-u i da ni najnovije promene ne idu u smeru profesionalizacije upravljanja.

"Novim Statutom je predviđeno da najviši organ upravljanja postane Skupština sa samo jednim članom, verovatno ministarkom Dubravkom Đedović koja nema iskustva u sektoru energetike", kaže Nikezić.

Poslanik Srpske stranke Zavetnici Zoran Zečević rekao je da će ta stranka podneti zahtev za formiranje Anketnog odbora i Komisije pri Narodnoj skupštini kako bi se utvrdile sve pojedinosti transformacije EPS-a u akcionarsko društvo.

"Već smo razgovarali sa stručnjacima, radnicima i rudarima koji žele da se u skupštinskim komisijama čuje i njihov glas", rekao je Zečević i dodao da će stranka Zavetnici, sa partnerima, pružiti snažan otpor privatizaciji Elektroprivrede Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija