Politika

Šapić: "Ne bavi se politikom a stalno nešto objašnjava", Đukanović: "Nisam dr, nisam na njegovom nivou"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/04/2023

-

12:52

Šapić: "Ne bavi se politikom a stalno nešto objašnjava", Đukanović: "Nisam dr, nisam na njegovom nivou"
Šapić: "Ne bavi se politikom a stalno nešto objašnjava", Đukanović: "Nisam dr, nisam na njegovom nivou" - Copyright Tanjug/BEOINFO, Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić osvrnuo se na izjavu stranačkih kolega Darka Glišića i Vladimira Đukanovića o snimcima koje je objavio BIRN tvrdeći da se na njima čuje šef Šapićevog kabineta kako nudi Kentkartu namešten tender. 

"Kažu Darko Glišić izrekao to i to, a on rekao ono što govori od kad znam za njega – ko god je kršio zakon neće biti zaštićen i ja to isto kažem", rekao je Šapić na konferenciji za novinare. 

On je naveo da ne prati šta priča Vladimir Đukanović, pošto, kako je naveo, "on se nikad ne bavi politikom, a stalno nešto objašnjava". "Ali on je zabrinut, zabrinut je i poziva da se reaguje", naveo je gradonačelnik, i dodao da i on poziva da se reaguje.

Prethodno je Đukanović napisao na Tviteru da je preslušao snimke koje je BIRN objavio i da je više nego jasno da pravosudni organi moraju najhitnije da reaguju.  

"Ukoliko je zaista tačno da je ljudima iz Kentkarta ponuđeno da pristanu na raskid ugovora, a da im se za uzvrat ponudi neki drugi posao kroz nameštenu javnu nabavku, uz najavu da ako ne pristanu imaće rat sa gradskom upravom, to je za procesuiranje i momentalnu smenu onog ko im je to ponudio. Ukoliko je to uradio uz odobrenje samog gradonačelnika, gradonačelnik hitno ostavku da podnese. Poštujem pretpostavku nevinosti, pa zato uvek u ovakvim situacijama koristim uslovne rečenice, jer držim da je možda nešto istrgnuto iz konteksta ili namerno namontirano, ali kako god, ovo mora da se dovede do kraja. Apelujem na nadležne da pokrenu istragu”, naveo je Đukanović na Tviteru.  

Đuaknović je posle Šapićeve konferencije za novinare rekao da mu nije bila namera da sa njim polemiše, jer kako je naveo, "on nema doktorat i nije na njegovom nivou". 

"Ne znam zašto se on osetio prozvanim da komentariše moje tvitove. Niti sam ga optužio za nešto, niti to želim. Samo sam, shodno onom što sam čuo, posebno od njega, rekao da je nedopustivo da se čini krivično delo da bi se nešto što je on pomislio da je štetno za Beograd prekinulo. Nameštanje tendera ukoliko je predloženo je nedopustivo. Suština je u tome da niko u SNS nije dužan da brani nešto što je očito krivično delo i da za to bude napadan u svakoj mogućoj TV emisiji", naveo je Vladimir Đukanović.  

On je dodao komentarišući navode Šapića: "Ako smatra da je sve učinio u skladu sa zakonom, onda čemu njegova nervozna reakcija? Inače, naravno, sa mnom nema problem. Zaista se ne bavim aktivno politikom, ali se bavim tako što je komentarišem kao i svaki drugi građanin. Ukoliko mu smetam što sam formalno član predsedništva SNS, nikakav problem, podneću ostavku. Samo ne želim da budem u istom timu sa nekim ko opravdava ili je čak možda podsticao izvršenje krivičnog dela".  

Komentari (0)

Srbija