Politika

Vučić: Da ne bude bilo kakve dileme - nećemo podržati članstvo Kosova u UN

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2023

-

13:24

Vučić: Da ne bude bilo kakve dileme - nećemo podržati članstvo Kosova u UN
Vučić: Da ne bude bilo kakve dileme - nećemo podržati članstvo Kosova u UN - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Švedske Tobijasom Bilstremom, da su razgovarali i o situaciji na KiM i da je, da ne bi bilo nikakve dileme, ponovio stavove Srbije - nećemo podržati članstvo Kosova u UN.

"Govorili smo i o situaciji na KiM i ja sam ponovio, da ne bude bilo kakve dileme, stavove Srbije da Srbija ono što je rekla da će da ispuni, ali da neće da podrži članstvo Kosova u UN i specijalizivanim agencijama i institucijama UN. I da sam o tome jasno obavestio sve one koji učestvuju u pregovorima i drugu stanu, i Borelja, Lajčaka, Šolca, Makrona i Blinkena i sve na kugli zemlskoj sa kojima smo razgovrali", naveo je Vučić.

Preneo je novinarima da je rekao gostu iz Švedske da je video da se stalno u medijima provlači jedan politički trik - kako je važno da Albanci krenu u proces formiranja ZSO, pa da valjda Srbija treba odmah da ispuini sve što im padne napamet..., da stvari ne idu tako.

"Stvari idu ovako. Danas je 10 godina od Briselskog sporazuma. Vi formirate ZSO sa suštinskim ovlašćenjima, kada to uradite, a Srbija je uvek svoju reč držala, kao i posle Birsleskog sporauzma i ubuduće će, Srbija će svoj deo posla da ispuni. Ali, nema igre oko toga, ima da ispunite to i tek kada to ispunite, mi ćemo da ispunjavmao onda naš deo", istakao je Vučić.

Kako je rekao, možda ćemo kao znak dobre volje nešto unilateralno da uradimo, ali to nema veze sa obavezom Prištine da u potpunosti ispuni ono što je dogovoreno.

"Pa, tek onda da mi radimo sve drugo, jer to je obaveza koja nije prihvaće u februaru ili martu ove godine ili u novembru prošle godine, to je oaveza koja postoji od 19. aprila od 2013. godine", naglasio je Vučić.

 

Komentari (0)

Srbija