Politika

Obradović: Podrška predlogu Fiskalnog saveta, neophodna poreska reforma

Komentari

Autor: FoNet

12/07/2021

-

12:13

Obradović: Podrška predlogu Fiskalnog saveta, neophodna poreska reforma
Obradović: Podrška predlogu Fiskalnog saveta, neophodna poreska reforma - Copyright Tanjug/Miloš Milošević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je u Aleksincu da Dveri podržavaju predlog Fiskalnog saveta Srbije da je neophodna poreska reforma kojom bi se izašlo u susret onima koji su socijalno ugroženi, a posebno porodicama sa više dece.

"Dveri smatraju da poreski obveznik u Srbiji treba da bude domaćinstvo, a ne pojedinac i da mora da se vodi računa o iznosu poreza u skladu sa visinom primanja, brojem dece i izdržavanih lica, brojem nezaposlenih", naveo je Obradović.

"Posebno podržavamo ideju Fiskalnog saveta o poreskim kreditima za izdržavana lica u porodici, kao i predlog stručnjaka, koji se takođe nalazi u ekonomskom programu Dveri, da se budžetski manjak koji će nastati ovim poreskim reformama nadoknadi uvođenjem PDV za bankarsko poslovanje u Srbiji", istakao je on.

Porez na minimalne zarade takođe treba da bude smanjen ili ukinut, a porez na zarade mladih stepenast prema godinama starosti, naveo je Obradović, saopštio je pokret Dveri.

Obradović se zalaže za povećanje poreza na bogatstvo, luksuz i igre na sreću.

"Položaj i blagostanje porodice treba da budu mera uspeha svih politika i svih političara u Srbiji. Samo ekonomski i socijalno stabilna porodica sa više dece može biti temelj jake države. Za takvu državu se Dveri bore", rekao je Obradović tokom posete Aleksincu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija