Politika

Vlada najavila izradu strategije u oblasti spoljne politike: Precizno definisati odnose Srbije sa drugim zemljama

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2023

-

16:17

Vlada najavila izradu strategije u oblasti spoljne politike: Precizno definisati odnose Srbije sa drugim zemljama
Vlada najavila izradu strategije u oblasti spoljne politike: Precizno definisati odnose Srbije sa drugim zemljama - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Na sednici Vlade Srbije, kojoj je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić, dogovoreno je da se pristupi izradi strateškog dokumenta u oblasti spoljne politike koji će na precizan način definisati odnose Srbije sa drugim zemljama, saopšteno je danas iz pres službe Vlade.

Kako se navodi, cilj tog dokumenta je poštovanje partnera i prijatelja Srbije koji nedvosmisleno pružaju podršku teritorijalnom integritetu Srbije i u skladu sa principima međunarodnog prava tako se ponašaju u svim međunarodnim organizacijama.

Na sednici je precizirano da će se u budućoj strategiji spoljne politike voditi računa o bilateralnim odnosima i da se neće izlaziti iz granica reciprociteta.

"Taj novi dokument uneće dubinske i suštinske promene, shodno odgovornom odnosu prema našoj zemlji, a poštovanje međunarodnog prava biće prvi stav strategije, istaknuto je na sednici Vlade", navodi se u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija