Politika

Vučić pozvao građane na skup 26. maja u Beogradu

Komentari

Autor: Novosti

09/05/2023

-

21:14

Vučić pozvao građane na skup 26. maja u Beogradu
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio večeras da je dogovoreno da pozove građane na "skup povodom odbrane slobodarskih i demokratskih vrednosti Srbije" 26.maja u Beogradu. 

Kako je rekao u obraćanju koje je objavljeno na portalu Novosti, skup će biti održan uoči važnih i velikih odluka, a naveo je i da poziva građane da dođu na "najveći skup ikada održan u Srbiji”. 

"Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike 26. maja u poslepodnevnim ili večernjim satima. Sve ljude koji žele dobro Srbiji da odbranimo od onih koji bi da je uruše po svaku cenu, i na miran način da pokažemo da Srbiju niko ne može da oduzme građanima", rekao je Vučić u video poruci. 

Vučić je u obraćanju rekao da tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze nakon tragičnih događaja.  "Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali", naveo je on.

Naveo je da je Srbija, posle teškog udarca, morala da pokrene akciju i da je samo danas prikupljeno gotovo 3.000 komada naoružanja. Ocenio je i da je Srbija pokazala da će biti u stanju da se bori za mir, da sačuva ljudske živote i da promeni mnogo toga. 

"Pokazali smo tu dobru volju i prema našim političkim protivnicima koji su na brutalan način zloupotrebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove sa jedinim ciljem da primene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti. Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako retko, nekada govorili", naveo je Vučić.

"Bez obzira na sve, opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promenama u državi. Nisu hteli da nas čuju, nisu hteli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu hteli i nikada neće hteti", naveo je on.

Rekao je da je vlast spremna da razgovara o svim temama, "od medija, rijalitija, učešća policije, neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera ili ne, da se rasrpavlja o tome i u Narodnoj skupštini". 

"Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede", rekao je i dodao da je zato doneta odluka da se građani pozovu na skup 26. maja. 

Dačić: Odazvaćemo se pozivu na skup

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će se on lično, kao i SPS i njihovi koalicioni partneri Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije, odazvati pozivu predsednika Srbije i učestvovati na skupu 26. maja. 

Dačić je za Tanjug rekao da će se na tom skupu okupiti svi oni koji žele dobro Srbiji i svim njenim građanima. 

"Srbiji je u ovim teškim trenucima potrebno narodno jedinstvo i politička stabilnost, suprotno želji svih neprijatelja Srbije, koji promovišu sukobe i nasilje i koji bi da Srbiju vrate nazad. Ujedinjenu Srbiju niko ne moze da pobedi", poručio je Dačić.

Komentari (0)

Srbija