Politika

Protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu: Isti zahtevi kao na skupovima u Beogradu i Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/05/2023

-

19:24

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Posle Beograda i Novog Sada, i u Nišu su građani izašli na protest "Srbija protiv nasilja". Iako su građane na okupljanje pozvale opozicione partije, ono je proteklo bez stranačkih obeležja i govora, javlja reporterka Euronews Srbija.

Nišlije su se okupile oko 18 časova na centralnom gradskom trgu, gde je profesorka književnosti u jednoj niškoj srednjoj školi Gordana Arsić pročitala zahteve koji su isti kao na ranijim protestima - gašenje medija koji promovišu nasilje, smena članova Saveta REM-a, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i "hitno zasedanje Narodne skupštine na kojem bi se razmotrila odgovornost republičke Vlade i bezbednosna situacija u zemlji".

Građani su pošli u u šetnju do Skupštine grada gde su zahtevi ponovljeni.

Ranije danas su se predstavnici opozicionih stranaka okupili ispred zgrade REM-a u Beogradu, kako bi predali spreman tekst ostavki članova Saveta te institucije. Predstavnici stranke Zajedno, Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Narodne stranke, Ne davimo Beograd, Pokreta slobodnih građana su na Trg Nikole Pašića ispred zgrade REM-a došli sa transparentom na kojem je pisalo "Srbija protiv nasilja".

Oni, međutim, nisu uspeli da predaju zahtev jer im je, kako su naveli, rečeno da ne radi pisarnica koja bi ovaj zatev trebalo da primi. Oni su zbog toga odlučili da ovaj zahtev selotejpom zalepe na ulazna vrata ove institucije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija