Politika

Skupština o tragedijama u Srbiji u četvrtak ili petak, na dnevnom redu i zahtevi opozicije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

12/05/2023

-

13:05

Skupština o tragedijama u Srbiji u četvrtak ili petak, na dnevnom redu i zahtevi opozicije
Skupština o tragedijama u Srbiji u četvrtak ili petak, na dnevnom redu i zahtevi opozicije - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Na sednici kolegijuma Skupštine Srbije, koja je održana danas, poslaničke grupe dogovorile su se da se održi sednica parlamenta, na kojoj će se raspravljati o pitanjima vezanim za tragedije u školi na Vračaru i u Mladenovcu.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić rekao je za Tanjug da bi sednica trebalo da bude zakazana za četvrtak ili petak, 18 ili 19. maja.

"Na dnevnom redu sednice će se naći oba predloga koja su poslanici opozicije dostavili pre dva dana, kao i predlozi koje su, nakon dužih internih konsultacija, izneli na kolegijumu danas", naveo je Orlić.

Inače, opozicija je tražila da se raspravlja o smeni ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i da se na dnevnom redu nađe i smena članova REM.

Orlić kaže da će Skupština od Vlade Srbije tražiti izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, od REM-a izveštaj o programima televizija. Na današnjem kolegijumu dogovoreno je da se formira Radna grupu koja će se baviti  okolnostima i odgovornosti za tragične događaje, kao i merama koje treba preduzeti.

 

Komentari (0)

Srbija