Politika

Kosovska policija i carinici pretresli magacine u Doljanima; Kancelarija za KiM: Kurtijevi specijalci provociraju Srbe

Komentari

Autor: Tanjug, Kosovo online

12/05/2023

-

23:44

Kosovska policija i carinici pretresli magacine u Doljanima; Kancelarija za KiM: Kurtijevi specijalci provociraju Srbe
Kosovska policija i carinici pretresli magacine u Doljanima; Kancelarija za KiM: Kurtijevi specijalci provociraju Srbe - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

"Više desetina naoružanih specijalaca upalo je danas popodne u tri magacina sa robom u mestu Doljane nadomak Zvečana pod izgovorom potrage za nelegalnom robom, a sa jednim jedinim pravim ciljem - da isprovocira neodmerenu reakciju Srba i optuži ih za tenzije na terenu", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Najnovija demonstracija sile Kurtijevog represivnog aparata nedvosmisleno razotkriva njegovu nameru da se izazove destabilizacija širih razmera, sa ciljem da proces normalizacije odnosa sa Beogradom bude srušen, a obaveze koje je Priština preuzela u njegovom dosadašnjem toku budu poništene", navodi se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, upad naoružanih prištinskih okupatora sa desetinama dugih cevi u magacin kod Zvečana, juriš na robu od koje brojne porodice žive, nije ništa drugo do podizanje temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu.

"Zbog toga je važno da su Srbi po ko zna koji put sačuvali mir i prisebnost i nisu naseli na najnoviju Kurtijevu provokaciju, koja je sračunata da izazove reakciju srpskog naroda", dodaje se.

Beograd je taj koji mesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini ceo region vrati u devedesete godine prošlog veka, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kosovo onlajn prenosi da su pripadnici Kosovske policije nešto posle 13.30, zajedno sa službenicima Kosovske carine, izvršili pretres više objekata u mestu Doljane nadomak Zvečana.

Prema rečima zamenika komandira za region sever Vetona Eljšanija, jedna osoba nalazi na informativnom razgovoru u policiji.

"Ta osoba nije uhapšena već je u pitanju informativni razgovor. Što se zaplene robe tiče o tome ne mogu ništa da vam kažem jer je to u nadležnosti carine i policija nema informacije o tome", rekao je zamenik komandita za region sever.

On je dodao da prema njegovim dosadašnjim saznanjima roba koju su pregledali ima regularne papire, ali da ostaje na carini da završi celokupan pregled robe i papira.

Policija je, kako je rekao, došla kako bi saznala nešto više o navodnom kamionu koji se pojavio na ilegalnim putevima u blizini mesta Izvore.

"Oko 13.30 dobili smo informaciju da se ovde nalazi kamion koji je primećen na ilegalnom putu iz pravca Srbije u blizini mesta Izvore. Došli smo da ispitamo o čemu se radi i videli smo magacine, pa smo pozvali predstavnike carine kako bi pregledali da li je sve u redu sa papirima", rekao je Eljšani.

Komentari (0)

Srbija