Politika

Pokret Dveri podneo zahtev za povlačenje Zakona o vodama iz skupštinske procedure

Komentari

Autor: FoNet

14/07/2021

-

10:02

Pokret Dveri podneo zahtev za povlačenje Zakona o vodama iz skupštinske procedure
Pokret Dveri podneo zahtev za povlačenje Zakona o vodama iz skupštinske procedure - Copyright Dveri.rs

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Dveri podneo je zahtev za povlačenje Zakona o vodama iz skupštinske procedure i pozvao vladajuću koaliciju da taj zakon povuče "u zajedničkom interesu svih građana".

U predloženom Nacrtu Zakona o vodama se nalaze neustavne, nezakonite i nelegitimne kategorije te stoga tražimo da se Zakon o vodama povuče iz Skupštinske procedure usvajanja, saopštile su danas Dveri u obrazloženju zahteva koji je u utorak predat Skupštini Srbiji.

Ukazujući na odredbe o dozvolama za vađenje peska za potrebe izgradnje objekata od značaja za Republiku Srbiju, Dveri istču da je pitanje koji bi to objekti od značaja bili da se dozvoli vađenje peska u zaštićenom ili području ekološke mreže, bez ičije saglasnosti.

"Zašto dovoditi u opasnost čitava naselja koja su i sada nezakonitim postupanjem prilikom vađenja peska izložena i poplavama i nemogućnosti korišćenja voda, a obale i korita reka ostavljene meštanima kao nepristupačni krateri", navode Dveri.

Obraćajući se predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću, predsednica Saveta za infrastrukturu, telekomunikacije i energetiku Dveri Radmila Vasić pozvala ga je da, u konsultacijama sa "svim pravnicima, a posebno Vašim pravnicima" preispita stavljanje na dnevni red Nacrta zakona o vodama i da ga povuče iz skupštinske procedure usvajanja. 
 

Preporuka za vas

Vesić o izmenama zakona o vodama: Cilj je da se uredi postojeće stanje, neki splavovi će morati da budu uklonjeni
Bura oko izmena i dopuna dva zakona - o vodama i o zaštiti prirode: Šta zameraju ekološka udruženja

Komentari (0)

Srbija