Politika

Vučić izdao naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2023

-

14:16

Vučić izdao naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen, saznaje Tanjug.

Predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Ministar odbrane Miloš Vučević je potvrdio da je Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti i dodao da je situacija na KiM dramatična.

"Sve ono na šta je predsednik Vučić upozoravao danima i nedeljama da Priština srlja dalje u eskalaciju i sprovođenje terora nad srpskom zajednicom pre svega na severu KiM i skretao pažnju međunarodnoj zajednici i posrednicima u dijalogu između Prištine i Beograda se, nažalost, pokazalo tačnim", rekao je Vučević za TV Pink.

Vučević je istakao da je Vojska Srbije započela aktivnosti po naredbi predsednika Vučića.

"Neko mora da razume da ono što Aljbin Kurti radi vodi nas ka crvenim linijama, vodi nas ka potpunom kolapsu dijaloga, vodi nas ka deeskalaciji na terenu", rekao je Vučević.

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije okružili su zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu na severu Kosova i Metohije. Na ulazima u zgrade okupljeno je na desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština. Ispred Opštine Zvečan došlo je do incidenata. Opširnije u posebnoj vesti.

Komentari (0)

Srbija