Politika

Tači doputovao na Kosovo: Sud u Hagu odobrio da poseti bolesnu majku

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2023

-

16:25

Tači doputovao na Kosovo: Sud u Hagu odobrio da poseti bolesnu majku
Tači doputovao na Kosovo: Sud u Hagu odobrio da poseti bolesnu majku - Copyright Printskrin/scp-ks.org

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera OVK i nekadašnji i predsednik Kosova Hašim Tači, optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, doputovao je danas na Kosovo i Metohiju iz Haga i nalazi se u svom rodnom mestu u Buroji, u kući svojiһ roditelja.

Tači je došao na KiM da bi posetio majku, koja je pre nekoliko dana imala zdravstvene probleme i ležala u bolnici, preneo je "Reporteri".

"Zbog uverljivih humanitarnih razloga, sudski panel je naložio Sekretarijatu da obezbedi posetu Kosovu pod nadzorom za gospodina Hašima Tačija kako bi se sastao sa porodicom. Optuženi ostaje pritvorenik Specijalizovanih veća. Euleks i kosovska policija pružaju podršku Specijalizovanim većima Kosova", navedeno je u odgovoru iz Specijalnog suda u Hagu za Kosovo onlajn.

Njegova porodična kuća u Buroji je pod strogim bezbednosnim merama pripadnika Euleks policije, a tu je viđen i automobil kosovske policije.

Tači je na Kosovo stigao oko 12.30 časova i odmaһ je poslat u Buroje. Podrazumeva se da mu je bilo dozvoljeno samo da se sastane sa svojim roditeljima.

Tačijeva majka puštena je pre nekoliko dana iz Univerzitetskog kliničkog centra Kosova, gde se lečila pet dana. 

Sada se nalazi na kućnom lečenju.

"Reporteri" navodi da je u blizini kuće porodice Tači u Buroju otežana komunikacija elektronskim putem, a sumnja se da je zbog mera bezbednosti prekinuta i internet i telefonska mreža.

Očekuje se da će se Tači danas vratiti u Hag odmah nakon posete roditeljima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija