Politika

KFOR: Oko 25 pripadnika multinacionalnog kontingenta ranjeno "tokom obuzdavanja demonstranata"

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2023

-

20:02

KFOR: Oko 25 pripadnika multinacionalnog kontingenta ranjeno "tokom obuzdavanja demonstranata"
Tanjug/AP/Bojan Slavković - Copyright Tanjug/AP/Bojan Slavković

veličina teksta

Aa Aa

"Danas popodne jedinice KFOR-a raspoređene su u četiri opštine na severu Kosova u cilju obuzdavanja nasilnih demonstracija koje su se desile nakon kojih su novoizabrani gradonačelnici poslednjih dana pokušali da preuzmu dužnost. U suprotstavljanju najaktivnijim rubovima mase, nekoliko vojnika italijanskog i mađarskog kontingenta KFOR-a bilo je predmet ničim izazvanih napada i zadobilo traumatične rane sa prelomima i opekotinama usled eksplozije zapaljivih naprava", saoštio je KFOR.

Njih su, kako se dodaje, hitno zbrinule medicinske jedinice Kfora i trenutno su pod nadzorom medicinskog osoblja koje procenjuje njihovo stanje.

"Komandant Misije KFOR-a, general divizije Anđelo Mikele Ristučia, lično prati razvoj situacije i izražava splidarnost sa muškarcima i ženama iz misije koji su povređeni tokom sukoba", navodi se u saošptenju.

Kako se dodaje, "ničim izazvani napadi na jedinice NATO su neprihvatljivi i Kfor će nastaviti da nepristrasno ispunjava svoj mandat".

Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani saopštio je da je danas na Kosovu i Metohiji povređeno 11 italijanskih pripadnika Kfora.

Tajani je na Tvitertu naveo da je, od 11 italijanskih pripadnika Kfora, troje teže povređeno, ali da su svi van životne opasnosti.

"Želim da izrazim solidarnost sa vojnicima misije Kfora koji su povređeni na Kosovu tokom sukoba srpskih demonstranata i kosovske policije. Vojska Italije nastavlja da se zalaže za mir", naveo je Tajani.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija