Politika

Srbi se takmičili sa pripadnicima KFOR-a u nadvlačenju konopca, Ambasada SAD: Borba u kojoj svi pobeđuju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/06/2023

-

13:08

Srbi se takmičili sa pripadnicima KFOR-a u nadvlačenju konopca, Ambasada SAD: Borba u kojoj svi pobeđuju
Tanjug - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

U Leposaviću se danas održavaju radničke sportske igre u više disciplina, a ono što niko nije očekivao jeste da će se protiv Srba u disciplini nadvlačenja konopca takmičiti upravo pripadnici američkog kontigenta KFOR-a koji ovih dana obezbeđuju proteste Srba ispred srpskih opština.

Kako javlja reporterka Euronews Srbija, pripadnici KFOR-a pobedili su rezultatom 2:1.

I prethodnih dana su se Srbi "družili" sa pripadnicima KFOR-a kada su ih tokom osmodnevnih protesta nudili kafom i slatkišima.

 

 

Američka ambasada u Beogradu podelila je večeras na Tviteru snimak takmičenja u nadvlačenju konopca između Srba iz Leposavića i pripadnika američkog Kfora, ističući da je to "jedina borba dve strane u kojoj svi pobeđuju" .

Ambasada je u objavi čestitala učesnicima. "Jedina borba Kfora i Srba u kojoj svi pobeđuju. Svaka čast momci", piše u objavi.

Podsetimo, do zaoštravanja situacije na severu KiM došlo je nakon što je Priština silom, uz podršku policije, u zgrade opština na severu KiM poslala nove, albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

Srbi na KiM su u septembru prošle godine napustili privremene prištinske institucije zbog nepoštovanja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever KiM i protivpravnih hapšenja Srba na KiM. 

Komentari (0)

Srbija