Politika

Predsednica Indije sletela u Beograd, Srbija druga zemlja koju posećuje od stupanja na dužnost

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2023

-

13:28

Predsednica Indije sletela u Beograd, Srbija druga zemlja koju posećuje od stupanja na dužnost
Dorupadi Murmu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Na novu pistu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" danas je sleteo avion u kome je bila predsednica Indije Drupadi Murmu, koju je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ona je došla u zvaničnu posetu Srbiji, u kojoj će biti do 9. juna.  

"Poželeo sam dobrodošlicu predsednici Indije!  Radujem se ovom istorijskom susretu koji će dodatno učvrstiti prijateljstvo između Srbije i Indije", naveo je Vučić na Instagramu.

Srbija je druga zemlja koju Murmu posećuje otkako je stupila na dužnost u julu prošle godine, a na njenom Tviter nalogu su nedavno najavljene posete Surinamu i Srbiji.

"Predsednica Dorupadi Murmu otišla je u posetu Surinamu i Srbiji. Ovo je njena prva zvanična poseta otkako je postala predsednica Indije", pisalo je nedavno na zvaničnom Tviter nalogu predsednika Indije.

Murmu je 4. juna bila u Surinamu i tamo je boravila tri dana, a onda je došla u Beograd.

Predsednica Indije biće u poseti Srbiji do 9. juna.

Murmu inače dolazi iz stranke premijera Narendre Modija, partije Baratija Džanata (BJP).

Vučić je danas obišao novu novu sletno-poletnu pistu na koju je za to vreme sletelo i više drugih aviona različitih aviokomanija.

Posle 11.00 časova na novu pistu sleteli su avioni Er Srbije, Lufthanze, Vizera i Katar Ervejza, a putnici su došli iz različitih gradova - Ljubljane, Frankfurta, Pariza, Tivta, Dohe, Istanbula, Amsterdama i Ciriha.

Kako su danas saopštili iz Službe za saradnju sa medijima Predsednika Republike, predsednik Vučić ugostiće sutra predsednicu Murmu.

Program posete predviđa ceremoniju svečanog dočeka ispred Palate Srbija (10.30), sastanak u užem formatu predsednika Aleksandra Vučića i predsednice Republike Indije Droupadi Murmu (10.45), kao i plenarne razgovore delegacija Republike Srbije i Indije predvođene predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Republike Indije Droupadi Murmu (11.05).
Kako se navodi, nakon izjava za medije Vučića i Droupadi Murmu, sledi srpsko-indijski poslovni forum.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija