Politika

Vučić sa Hokansonom o održanju mira i stabilnosti u regionu

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2023

-

12:22

Vučić sa Hokansonom o održanju mira i stabilnosti u regionu
Vučić sa Hokansonom o održanju mira i stabilnosti u regionu - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao u Beogradu sa načelnikom Biroa Nacionalne garde SAD generalom Danijelom R. Hokansonom o daljem jačanju partnerstva, prijateljstva i poverenja između oružanih snaga Srbije i SAD.

Saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde SAD pruža snažan podsticaj i unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i SAD i predstavlja važnu osnovu za mir i stabilnost regiona, naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

"Dobar razgovor sa generalnom Danielom Hokansonom o daljem jačanju partnerstva, prijateljstva i poverenja između naših oružanih snaga", napisao je Vučić.

Kako je saopšteno iz predsedničke pres službe, Vučić je Hokansonu rekao da je Srbija, uz očuvanje svoje vojne neutralnosti, spremna da unapređuje partnersku saradnju sa američkom vojskom u cilju održanja mira i stabilnosti u regionu i šire.

Govoreći o najnovijem razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, predsednik je detaljnije obavestio generala Hokansona o uzrocima eskalacije nasilja i, u tom kontekstu, zahvalio na angažmanu i jasnim porukama američke strane u smirivanju tenzija izazvanih jednostranim aktima prištinskih vlasti.

Sa druge strane, Hokanson je zahvalio Vučiću na liderstvu u teškoj situaciji, a bez kojeg bi mir i stabilnost u regionu bili ugroženi, i istakao veliki doprinos Vojske Srbije u mirovnim misijama u svetu, navodi se u sopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija