Politika

Advokat: Uhapšenom Srbinu određeno zadržavanje od 48 sati

Komentari

Autor: A. Ćup/Euronews Srbija

13/06/2023

-

21:15

Advokat: Uhapšenom Srbinu određeno zadržavanje od 48 sati
Advokat: Uhapšenom Srbinu određeno zadržavanje od 48 sati - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Srbinu M. M, koji je uhapšen u današnjoj akciji specijalne jedinice Kosovske policije u severnom delu Mitrovice, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, potvrdio je za Euronews Srbija njegov advokat Nebojša Vlajić.

„M. M. sam obišao popodne u policijskoj stanici u Prištini. U roku od ovih 48 sati mora da bude izveden pred sudiju, kako bi se odlučilo o eventualnom pritvoru“, rekao je Vlajić.

Kako je dodao, M. M.  se sumnjiči za učešće u incidentu ispred kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice, kao i u događajima 29. maja u Zvečanu.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja napisao je danas na Fejsbuku da je uhapšeni M. M. navodno vođa „Civilne zaštite“, ali i organizatora napada na KFOR u Zvečanu.

M.M. je uhapšen u centru grada nešto iza podneva, kada su specijalci sa dugim cevima upali u frizerski salon i izveli ga iz njega.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je na konferenciji za medije precizirao da je uhapšen Milun Milenković Lune.

"Njega je mesecima jurila Kosovska policija i pretila mu zato što je istaknuti borac za prava Srba na seeru Kosova. Luneta su uhapsili u podne u sentru Kosovske Mitrovice, u frizerskom salonu koji je bio opkoljen sa osam blindiranih vozila", rekao je Petković. 

Komentari (0)

Srbija