Politika

Kurti: Evropska komisija predstavila Evropskom parlamentu listu mera protiv Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2023

-

12:35

Kurti: Evropska komisija predstavila Evropskom parlamentu listu mera protiv Prištine
Kurti: Evropska komisija predstavila Evropskom parlamentu listu mera protiv Prištine - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potvrdio je danas da je Evropska komisija predstavila Evropskom parlamentu listu mera protiv Kosova.

Kurti je na sednici prištinske vlade rekao da je Evropska komisija mere predstavila u sredu i izneo tvrdnju da je Priština "najiskreniji i najstabilniji saveznik i partner" EU u regionu po "svojim evropskim vrednostima, demokratskim principima i dugoročnim interesima", prenosi Reporteri.

On je rekao da je Priština u nekim slučajevima bila kritična prema EU, ali nikada cinična ili ogorčena, kao i da ceni podršku i pomoć Evropske unije proteklih godina.

Generalni direktor za susedstvo i pregovore o proširenju Jan Gert Kopman ranije ove nedelje najavio je mere koje će Evropska komisija predložiti protiv vlasti u Prištini zbog nepoštovanja zahteva za deeskalaciju na severu KiM.

Kopman je objasnio da te mere uključuju zamrzavanje rada tela u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, suspendovanje evropskih fondova za KiM i obustavljanje političkih kontakata sa vlastima u Prištini.
 

Komentari (0)

Srbija