Politika

Vučić i Mali se provozali novom obilaznicom oko Beograda i obišli lokaciju gde će biti izgrađen EXPO

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

12:32

Vučić i Mali se provozali novom obilaznicom oko Beograda i obišli lokaciju gde će biti izgrađen EXPO
Vučić i Mali se provozali novom obilaznicom oko Beograda i obišli lokaciju gde će biti izgrađen EXPO - Copyright Instaram/mali_sinisa

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali provozali su se danas novom obilaznicom oko Beograda. Mali je objavio snimak vožnje na svom Instagram nalogu, na kome se vidi da Vučić upravlja vozilom.

"Evo nas na obilaznici pokušavam da se setim kako izgleda voziti automobil, pošto nekoliko meseci prođe da ne pritisnem kočnicu, kvačilo i gas. Trudili smo se i imam zamerke na signalizaciju, jer sam se ja pitao gde je tačno trebalo da skrenemo da bi došli na obilaznicu, ali verujem da ćemo to da popravimo", rekao je Vučić.

Mali je u šali rekao da je Vučić tokom vožnje iskoristio priliku da mu da zadatke šta treba uraditi u narednom periodu.

Njih dvojica su potom obišli lokaciju u Surčinu na kojoj će biti izgrađen novi Ekspo, gde će biti održana Međunarodna specijalizovana izložba Ekspo 2027. godine.

"Dva vozača, malo jača...ne znam koji je Jare, a koji Paja, ali znam da će ovo mesto, gde sam parkirao svoju limuzinu, doneti ogromne šanse i mnogo posla Srbiji i Beogradu", objavio je Vučić na instagramu, kao i zajedničku fotografiju sa ministrom Malim.

Mali je ranije danas obišao izgradnju linijske infrastrukture za potrebe razvoja nove oblasti u okviru koje će biti izgrađen Nacionalni fudbalski stadion i novi sajam, gde će biti održana Međunarodna specijalizovana izložba EXPO.

Takođe tu će biti izgrađen i veliki broj stambenih, poslovnih i komercijalnih zgrada, rekao je Mali i istakao da je to ogroman građevinski poduhvat koji će zaposliti kompletnu građevinsku industriju, podizvođače, kamenolome i doneti veliku korist celokupnoj privredi Srbije.    

"Potvrdili smo da umemo, da znamo da pobeđujemo i evo, pobedili smo i u ovoj utakmici da budemo domaćini Ekspa 2027. Radi se, gradi se i od ovoga svi građani Srbije imaće koristi, jer će naša zemlja te godine biti ekonomski centar sveta", rekao je Mali i dodao da je Srbija dokazala da ide napred i potvrđuje poziciju apsolutnog lidera u regionu.

Tanjug/Rade Prelić

 

On je kazao da će se na ovom prostoru kod Surčina na 150 hektara graditi potpuno nove građevine, od kojih će se na oko 32 hektara nalaziti novi Nacionalni stadion, dok je na oko 25 hektara predviđeno da bude novi Expo 2027, dok će ostalo biti Beogradski sajam, veliki broj hotela, stambenih i poslovnih objekta.

"Gradimo jedan potpuno novi grad i definitivno ovo je zajedno sa projektom Beogradskog metroa koji je na nekih tri, četiri kilometara odavde, na Makiškom polju najvećai građebinski projekat u ovom delu Evrope u ovom  trenutku", kazao je Mali podstetivši da je pre dva dana otvoren i sektor B obilaznice oko Beograda, a pre mesec dana Vojvođanska ulica od Surčina ka Novom Beogradu.

Tanjug/Rade Prelić

 

Ministar je dodao i da je ovo deo Beograda koji će se najviše razvijati u narednom periodu.

Mali je istakao i da kompleks Expa i novog Nacionalnog fudbalskog stadiona trebaju da budu završeni do kraja 2026. i da ukoliko tako ne bude on lično preuzima odgovornost na sebe zbog toga.

"Ako uspeha bude, svi smo odgovorni, ali ako bude neuspeh neka ja budem  odgovoran, ali mi nećemo dozvoliti da odustanemo", kazao je ministar finasija.

Tanjug/Rade Prelić

 

On je naglasio da je izuzetno ponosan što je Srbija i Beograd dobio priliku da bude domaćin Expo 2027, podsećajući da je u toj utakmici naša zemlja pobedila Ameriku, Tajland, Argentinu i Španiju.

"Niko nije očekivao da jedna mala Srbija tako nešto uradi. To je rezultat napornog rada i velika zasluga i veliki uspeh svih građana Srbije", rekao je Mali.

Tanjug/Rade Prelić

 

On je naglasio i da Beograd očekuje preko  tri miliona podetilaca samo 2027, i da se procenjuje da će se ostvariti prihodi od preko milijardu evra.

"Beoograd i Srbija biće domaćini 2027. preko 120, 130 zemalja. Svi će oni doći da predstave sebe, a to će biti prilika i da razgovaramo o saradnji, privredi, novim radnim mestima, fabrikama... Sve aktivnisti koje ćemo da radimo u naredne četiri godine biće usmerene ka tome", rekao je Mali.

Ministar finansija je podsetio i da je Srbija 2012.bila na ivici bankrota, ali da će 2027, Srbija biti ekonomski centar sveta.

Tanjug/Rade Prelić

 

On je naveo da će se u narednom periodu raditi još mnogo toga, između ostalog navodeći da će se uređivati i fasade, uvoditi i neki novi sadržaji.

"Sad razmišljamo i kako da stimulišemo hotelijete da grade još hotela, jer mi danas u Beogradu imamo 11.400 ležajeva, a nama treba duplo više", kazao je ministar.

On je kazao i da će na ovom prostoru biti i četiri nove saobraćajnice i jedna nova petlja, a gradi se i nova železnička pruga koja će povezati Zemun Polje sa aerodromom i novim stadionom i ide prema Obrenovcu.

 

 

Komentari (0)

Srbija