Politika

Petković: Priština nema pravo ni da formira vojsku, ni da naoružava pripadnike tzv. KBS

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

14:40

Petković: Priština nema pravo ni da formira vojsku, ni da naoružava pripadnike tzv. KBS
Petar Petković - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM izjavio je danas da Priština nema pravo ni po jednom važećem sporazumu, niti dogovoru da formira takozvanu Vojsku Kosova, niti da naoružava pripadnike tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, uprkos svakodnevnim nastojanjima Aljbina Kurtija da "zvecka oružjem i da se obračunava sa golorukim srpskim narodom".

"Jedina validna vojna oružana formacija na prostoru Kosova i Metohije jeste međunarodna misija Kfora i tako mora ostati, sviđalo se to Kurtiju ili ne", rekao je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Prema njegovim rečima, niko nije naivan da veruje u Kurtijeve "šarene laže" o nekakvim "odbrambenim razlozima" za naoružavanjem pripadnika tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, kada mu niko ne preti, kao i da jedino pretnje upućuje Kurti, koji svojim jednostranim potezima svakog dana pokazuje da želi sukobe.

Kako je istakao pretnja za mir i bezbednost na ovim prostorima i u regonu čitavog zapadnog Balkana jeste Aljbin Kurti, kome su, kako naglašava, kršenje sporazuma, napadi na Srbe i glumatanje nepostojeće žrtve deo svakodnevice.

"Umesto da radi na deeskalaciji prilika na terenu i smirivanju krize koju je izazvao svojim jednostranim akcijama na severu Kosova i Metohije, Aljbin Kurti nastavlja da pokazuje svoje militantno lice oružjem i propagandnim izjavama. Ali zapravo se iza svih tih Kurtijevih poruka kojima samo želi da u očima javnosti ispadne snažan, krije jedan slabić koji je uvek bio manji od makovog zrna pred predsednikom Vučićem u svim ranijim susretima u Briselu", zaključio je Kurti.
 

Komentari (0)

Srbija