Politika

Vesić: Organizatori blokade pruge treba da plate štetu koju su naneli železnici

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2023

-

12:20

Vesić: Organizatori blokade pruge treba da plate štetu koju su naneli železnici
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, u svojoj prvoj objavi na društvenoj mreži "Treds", rekao je da su, zbog najave blokade, određene deonice pruge sinoć bile zatvorene za saobraćaj.

"Pruge su preventivno zatvorene zbog bezbednosti onih koji su se odlučili da blokiraju međunarodnu prugu", naveo je Vesić, saopštilo je Ministarstvo  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Od 18:00-21:11 sata dok je pruga bila zatvorena za organizaciju saobraćaja vozova na relaciji Niš - Crveni Krst (levi i desni kolosek) bili su isključeni iz saobraćaja: voz broj 2950 u stanici Niš sa 80 minuta zadržavanja koji je otpremljen je u 21:15 sat, voz broj 41141 u stanici Crveni Krst sa 136 minuta zadržavanja, voz broj 49035 koji je stigao u stanici Niš sa 136 minuta zadržavanja, voz broj 2905 otpremljen je pomoćnim prevoznim putem Trupale - Niš ranžirna - Niš i došao u stanicu Niš sa 14 minuta zakašnjenja, voz broj 2907 saobraćao je redovnim prevoznim putem u stanicu Trupale prispeo 21:17 sati, otpremljen je 21:18 sati, na Crveni Krst prispeo je u 21:39 sati i otpremljen 21:40 sati i u Niš je prispeo u 21:48 sati, sa 38 minuta zakašnjenja", kaže Vesić.

Naglasio je da je jutros dao nalog železničkim preduzećima da izvrše procenu štete i da je kao odštetni zahtev upute u formi prema zvaničnim organizatorima blokade, koji treba da plate štetu.

"Oni koji su smislili da pozovu druge ljude da blokiraju međunarodnu prugu ugrozili su pre svega živote ljudi koji su se našli na pruzi pod naponom. Hvala Bogu da su preventivnim zaustavljanjem saobraćaja sačuvani životi. Štetu koju su naneli železnici organizatori će morati da plate", istakao je Vesić.

Komentari (0)

Srbija