Politika

Milatović: Nadam se da će Srbija uskoro izručiti Svetozara Marovića

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2023

-

13:40

Milatović: Nadam se da će Srbija uskoro izručiti Svetozara Marovića
Milatović: Nadam se da će Srbija uskoro izručiti Svetozara Marovića - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izrazio je danas nadu da će Srbja uskoro izručiti Podgorici nekadašnjeg visokog funckcionera DPS Svetozara Marovića.

Milatović je rekao i da je tokom posete Srbiji dobio uveravanja da će se zvanični Beograd prema tom pitanju poneti odgovorno.

"Ako želimo da izgradimo odnose poverenja, ja se nadam da će uskoro doći do izručenja Svetozara Marovića", kazao je Milatović nakon završetka Samita NATO u Vilnjusu, preneo je portal RTCG.

On je rekao da bi bilo dobro da do kraja godine bude održana zajednička sednica vlada Crne Gore i Srbije, te da je i o tome razgovarano tokom njegove nedavne posete Beogradu. 

Rekao je i da je siguran da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro zvanično posetiti Crnu Goru. On je naveo da Crna Gora kredibilan partner Alijanse, koja se konstruktivnom ulogom u reginu trudi da afirmiše stabilnost i demokratiju. 

"Delimo zabrinutost Alijanse povodom dešavanja na Kosovu, i pozivamo obe strane na deeskalaciju tenziju i dijalog radi normalizacije odnosa u okviru platforme koju je ponudila EU", kazao je Milatović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija