Politika

Vučević: Nastavljaju se napadi na namensku, još jedna lažna optužba

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

15:43

Vučević: Nastavljaju se napadi na namensku, još jedna lažna optužba
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da se nastavljaju napadi na namensku industriju Srbije i odbacio kao lažnu optužbu informaciju da je firma iz Belgije prodala komponente, tehnologiju i opremu za proizvodnju municije SDPR-u za fabriku u Uzićima gde je navodno proizvedena municija koja je završila u Rusiji. 

"Potpuno lažna optužba iz Belgije da je firma iz Valonije prodala komponente i opremu za prizvodnju municije SDPR-u i da je odatle proizvedena municija koja je završila u Rusiji. Apsolutno netačno i iritantno", rekao je Vučević za Tanjug. 

Vučević kaže da 90 odsto od ukupne proizvodnje streljačke, pa i sportske municije, koje se proizvode u fabrikama Prvi partizan u Užicu i SDPR u Uzićima, ide na američko tržište. 

Vučević kaže da je interesantno da je cela priča krenula sa jedne nemačke televizije. 

“SDPR je angažovao svoj pravni tim. Mi ćemo proučiti da li ima elemenata za tužbe, za povredu ugleda i časti kompanije, da štitimo sva prava”, rekao je Vučević. 

Vučević je ocenio da je po ko zna koji put naša namenska industrija izložena hibridnim ratovima i stalnim optužbama. 

"Kod nas su trgovci oružjem ‘prevaranti u sivoj zoni, a njihovi najugledniji građani’. Mi ne smemo da proizvodimo naoružanje i vojnu opremu, a u drugim državama treba da se proizvodi, odnosno oni da nam kažu šta i koliko smemo da proizvedemo. To je još jedan od pokazatelja složene situacije Srbije", dodao je Vučević. 

Kako je poručio, sa zadovoljstvom se očekuje delegacija iz Belgije da proveri sve ove navode. 

"Danas smo imali sastanak sa belgijskim ambasadorom. Čekamo njihovu delegaciju da odu u Uziće da provere sve i da vide da je to apsolutno neistina. Nema ni govora o tome šta se navodi u tim izvestajima koji su se pojavili u određenim medijima", rekao je Vučević. 

Srbija se stalno optužuje da je prodala jednoj ili drugoj strani oružje, podsetio je Vučević i dodao da, nažalost, ima u Srbiji onih koji to dočekaju sa radošću i učestvuje u urušavanju sopstvene države. 

Komentari (0)

Srbija