Politika

Predstavnici Zeleno-levog fronta predali 11.000 potpisa za osnivanje političke partije

Komentari

Autor: FoNet

17/07/2023

-

13:47

Predstavnici Zeleno-levog fronta predali 11.000 potpisa za osnivanje političke partije
Konferencija za medije Zeleno-levog fronta / Ne davimo Beograd - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Zeleno-levog fronta predali su 11.000 potpisa za osnivanje političke partije Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je da su potpisi prikupljeni u 33 grada i opštine u Srbiji za manje od mesec dana i da se nada da će i Ministarstvo u što kraćem roku potvrditi registraciju te partije.

"Cilj nam je da pokret Ne davimo Beograd postane partija koja će delovati u celoj Srbiji, da širimo vrednosti koje zastupamo, za bolju, pravedniju, solidarniju i zeleniju Srbiju", rekao je Zelenović novinarima pre predaje potpisa.

Na Osnivačkoj skupštini u petak usvojeni su Statut, program i druga dokumenta neophodna za rad stranke.

Fonet/Ana Paunković

 

Poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević rekla je da su spremni da izgrade “drugačiju partiju, da nikoga ne bude sramota što je član jer će ona biti zasnovana na participativnim, solidarnim i demokratskim osnovama”.

"Imali smo podršku novootvorenih odbora širom Srbije, tu su Inicijativa za Požegu, Kritična masa Kula, Izbor za našu opštinu Stara Pazova, Izborna inicijativa Lajkovac, Lokalni front Valjevo, uspeli smo da uključimo veliki broj ljudi koji se nije bavio politikom", navela je Đorđević.

Fonet/Ana Paunković

 

Predsednik pokreta Ne davimo Beograd i odbornik u beogradskoj Skupštini Dobrica Veselinović rekao je da će se truditi da "talas promena prenesu svuda po Srbiji".

"Sa nestrpljenjem čekamo izbore, sa građanima smo na ulici, protesti su pokazali da u više od 30 gradobva ima energije da se itraje u zahtevima tako da očekujem vrlo interesantnu jesen“, rekao je Veselinović.

Komentari (0)

Srbija