Politika

Ukinut pritvor Srbinu zaposlenom u Telekomu koji je uhapšen u Leposaviću, braniće se sa slobode

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2023

-

14:23

Ukinut pritvor Srbinu zaposlenom u Telekomu koji je uhapšen u Leposaviću, braniće se sa slobode
Ukinut pritvor Srbinu zaposlenom u Telekomu koji je uhapšen u Leposaviću, braniće se sa slobode - Copyright Privatna arhiva/Facebook

veličina teksta

Aa Aa

Urošu Vukašinoviću iz Leposavića, koji je uhapšen zbog navodnog napada na novinare, određena je kaucija i on bi danas u toku popodneva trebalo da bude pušten da se brani sa slobode, potvrdio je za Tanjug njegov advokat Nebojša Vlajić.

Ovim povodom kompanija Telekom Srbija, čiji je Vukašinović radnik, saopštila je da je sa zadovoljstvom dočekala vest o puštanju na slobodu uz kauciju svog zaposlenog na Kosovu i Metohiji. 

"Uroš Vukašinović, kao i svi naši zaposleni na Kosovu i Metohiji, nastaviće da dobijaju našu punu i bezrezervnu podršku u ostvarivanju svojih prava", naveli su iz Telekoma. .

Vukašinović, star 28 godina, zaposlen u ćerki firmi Telekoma Srbija na Kosovu i Metohiji, mts doo, uhapšen je 19. juna, u jutarnjim časovima, u blizini Leposavića dok je putovao na posao. Tada mu je određen jednomesečni pritvor.

"Upravo smo u banci položili jemstvo. Rešenje je doneto da mu se ukine pritvor. On će se dalje braniti sa slobode redovnim putem, očekujemo da vrlo brzo bude pušten iz zatvora", rekao je danas Vlajić.

Petković: Četvrti Srbin kog smo oslobodili, nastavljamo borbu...

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da se Uroš Vukašinović, Srbin uhapšen u Leposaviću 17. juna, pridružio svojoj porodici nakon puštanja na slobodu.

"I Uroš Vukašinović, Srbin uhapšen u Leposaviću 17. juna od strane Kurtijeve policije, danas je pušten na slobodu! Upravo se pridružio svojoj porodici koja ga je želјno iščekivala. Uroš je četvrti Srbin kog smo oslobodili, a nastavlјamo borbu za sve naše nevino uhapšene sunarodnike!", napisao je Petković na Tviteru.

 

 

Komentari (0)

Srbija