Politika

Ministarstvo odbrane: "Dokument" sa oznakama VOA je falsifikat

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2023

-

16:53

Ministarstvo odbrane: "Dokument" sa oznakama VOA je falsifikat
Ministarstvo odbrane: "Dokument" sa oznakama VOA je falsifikat - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas, radi istinitog obaveštavanja javnosti i sprečavanja dezinformacija, da je dokument sa oznakama Vojnoobaveštajne agencije (VOA) koji se pojavio na društvenim mrežama, a u kome se Predrag Koluvija dovodi u vezu sa tom agencijom - falsifikat.

Kako navodi Ministarstvo, reč je o lažnom dokumentu čiji sadržaj nije verodostojan i na kome je krivotvoren potpis direktora Vojnoobaveštajne agencije, brigadnog generala Zorana Stojkovića, što je još 2019. godine utvrđeno grafološkim veštačenjem sudskog veštaka Ministarstva odbrane i Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku Uprave kriminalističke policije.

Pečat Vojnoobaveštajnog centra VOA zloupotrebljen je od strane njenog bivšeg pripadnika, navodi Ministarstvo odbrane.

Kako se ističe, broj rešenja pod kojim je dokument zaveden ne postoji u registrima VOA, a svi navodi u njemu su izmišljeni. 

Ministarstvo obrane napominje da forma pomenutog lažnog službenog dokumenta u potpunosti odudara od forme uobičajenog akta pod stepenom tajnosti "strogo poverljivo".

"Ukazujemo na činjenicu da Predrag Koluvija nije, niti je bio oficir Vojske Srbije, nije pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, niti je ikada imao saradnički status u VOA. Ovim putem apelujemo na medije, ali i na celokupnu javnost, da ne podležu dezinformacijama koje se plasiraju u cilju narušavanja ugleda Vojnoobaveštajne agencije i Ministarstva odbrane Republike Srbije", saopštila je Vojnoobaveštajna agencija.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija