Politika

Besnik Tahiri: Izveštaj Stejt departmenta potvrđuje da je Priština izgubila dve godine ekonomskog razvoja

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2023

-

17:22

Besnik Tahiri: Izveštaj Stejt departmenta potvrđuje da je Priština izgubila dve godine ekonomskog razvoja
Besnik Tahiri: Izveštaj Stejt departmenta potvrđuje da je Priština izgubila dve godine ekonomskog razvoja - Copyright Printscreen YouTube/T7

veličina teksta

Aa Aa

Šef poslaničke grupe opozicione Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Besnik Tahiri izjavio je, reagujući na najnoviji izveštaj Stejt departmenta o investicionoj klimi na Kosovu i Metohiji, da taj izveštaj predstavlja potvrdu da je Priština izgubila dve godine bez uspeha u ekonomskom razvoju.

Tahiri je napisao na Fejsbuku da Priština, suočena sa mnogim uzastopnim krizama vlade premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izveštaj Stejt departmenta za ovu godinu nije tretirala ozbiljno.

Tahiri je istakao da najnoviji izveštaj Stejt departmenta o investicionoj klimi potvrđuje da je vlada privremenih prištinskih institucija izgubila dve godine bez ikakvog uspeha u oblasti ekonomskog razvoja, da su strane direktne investicije ostale ograničene i da su doznake glavni pokretač ekonomskog razvoja.

Tahiri je ukazao da je u tom izveštaju teško, ako ne i nemoguće, naći bilo kakvu referencu na značajno dostignuće u bilo kom određenom sektoru.

Ocenio je da vlada privremenih prištinskih institucija upravlja privredom bez vizije, znanja i kapaciteta. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija