Politika

Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić

Komentari

Autor: FoNet

20/07/2021

-

11:37

Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić
Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić - Copyright Tanjug/Bojan Stekić, Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je stranka podnela krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić, ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i osnivača Milenijum tima (Millennium team) Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka zbog, kako navodi, "malverzacija sa izgradnjom infrastrukture za gasovod vredne oko 75 miliona evra".

Prijava je podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog zloupotrebe službenog položaja.

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da je izgradnja gasovoda Beograd - Loznica do sada bio projekat obavijen velom tajni, a da se zaključak vlade 312-3239/2021/1 ne može pronaći nigde i da, ako on ne nosi oznaku tajnosti, onda neobjavljivanje tog dokumenta predstavlja krivično delo.

On je istakao da je u vezi sa tim zaključkom Srbijagas 4. juna doneo odluku o sprovođenju postupka nabavke za radove na istražnim i geodetskim radovima i izradi projektno-tehničke dokumentacije i izvođenju radova na izgradnji razvodnog gasovoda od Beograda do Loznice, da je zatim istog dana doneta odluka o obustavi postupka javne nabavke.

Jeremić je dodao da je i pored obustave nastavljeno sa nabavkom i da je 14. juna sačinjen zapisnik o otvaranju ponuda u pregovaračkom postupku, bez objavjivanja poziva za podnošenje ponuda.

Upitan o predlogu predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da se svi okupe oko njihovog kandidata za beogradske izbore, Jeremić je rekao da je Narodna sada koncentrisana na međustranački dijalog.

Milenijum tim:Sarađivaćemo sa nadležnim organima

Nakon saopštenja, oglasila se i kompanija Milenijum tim. Oni su saopštili da će sarađivati sa svim nadležnim organima povodom krivične prijave, koju je protiv njenih osnivača najavila Narodna stranka.

Kompanija je u saopštenju navela da za skoro 20 godina poslovanja u Srbiji nijednom nisu prekršili zakon, niti uradili bilo šta čega se stide. Ističe se i da optužbe koje je danas izneo predsednik Narodne Vuk Jeremić nisu ništa novo.

"Čelnike Narodne stranke, kao i predstavnike drugih političkih opcija, pozivamo da se uzdrže od komentarisanja poslovanja kompanije u čiji rad nemaju uvid, ili nemaju dovoljno stručnog znanja da ga sagledaju, ili da budu spremni da za svoje tvrdnje, a koje nanose štetu jednoj velikoj domaćoj kompaniji, dokaze ponude pred nadležnim organima Srbije", poručio je Milenijum tim. 

 

Komentari (0)

Srbija