Politika

Miščević: Srbija spremna za otvaranje Klastera 3, radimo na tome

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2023

-

14:52

Miščević: Srbija spremna za otvaranje Klastera 3, radimo na tome
Miščević: Srbija spremna za otvaranje Klastera 3, radimo na tome - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević predstavila je danas na sednici Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Izveštaj Vlade Srbije o pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji od januara do juna ove godine i ocenila da je uočen napredak u brojnim oblastima i da je Srbija spremna za otvaranje Klastera 3.

"Najkonkretnije radimo na otvaranju Klastera 3. Srbija je već dve i po godine potpuno spremna da otvori Klaster 3 i to pitanje pratimo kroz razgovore sa predstavnicima država članica da se politički uslovi sklope", rekla je Mišcević i dodala da se paralelno radi i na otvaranju klastera 2 i 5.
On je napomenula da je osnovni cilj Srbije u prethodnom periodu bio da pokaže napredak u svim oblastima sa posebnim akcentom na vladavini prava.

Dodala je da se ocena napretka mogla videti i u dokumentu koji šestomesečno objavljuje Evropska komisija, a koji je objavljen u maju ove godine.

"Želim da akcentujem da je Evropska komisija koja je nadležna da procenjuje ocenu napretka konstatovala napredak", rekla je Miščević.

Ona je ocenila da je najveći pokazatelj da Srbija ostvarila napredak u najrazličitijim oblastima, činjenica da je po prvi put počela da razgovara sa Evropskom komisijom o ispunjenosti prelaznih merila za Poglavlje 23 i Poglavlje 24.
 

Komentari (0)

Srbija