Politika

Hil o spotu koji je objavio na Tviteru: Nisam izašao iz okvira diplomatije, saglasan sam da je Srbija deo Zapada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/08/2023

-

16:20

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil prokomentarisao spot koji je objavio na Tviteru, a u kojem se poručuje da se Srbiji mesto na Zapadu. Inače, u tom spotu se pojavljuju vlasnik TV Pink Željko Mitrović, premijerka Ana Brnabić i ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić, kao i druge javne ličnosti koje govore o upravo o tome. Kristofer Hil je za Euronews Srbija rekao da nije izašao iz okvira diplomatije i da je hteo da kaže da je saglasan sa time da je Srbija deo Zapada. 

"Prvo, ne tvitujem mnogo. A pošto sam u Srbiji, i optimista sam, čujem mnogo ljudi koji daju takve izjave, da je Srbija zaista deo Zapada. Samo hoću da kažem da se slažem sa tim. To je sasvim jasno", rekao je ambasador.  

Ističe da zna da nekim ljudima to teško pada, ali da misli da je, kako vreme prolazi i "uprkos svim našim frustracijama, prilično jasno gde će Srbija završiti". "Zato, hajde da stignemo tamo što pre", poručio je Kristofer Hil. 

Naveo je da postoji nešto što se zove javna diplomatija, kada neko želi da utiče na javno mnjenje. 

"Ne mislim da sam izašao iz okvira diplomatije. To se dešava, javno koristite privatne komentare. Ovo su bili vrlo javni komentari", zaključio je anbasador Hil.  

Opširnije o tvitu Kristofera Hila koji je izzvao brojne reakcije pogledajjte u Kocki Miloša Milića: 

Euronews

Komentari (0)

Srbija