Politika

Barbano: Euleks podržava jednak tretman za sve zajednice

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2023

-

23:40

Barbano: Euleks podržava jednak tretman za sve zajednice
Printscreen YouTube/Conflux Center - Copyright Printscreen YouTube/Conflux Center

veličina teksta

Aa Aa

Prvi čovek Euleksa Đovani Pjetro Barbano, danas je u manastiru Gračanica posetio vladiku raško-prizrenskog Teodosija.

Barbano je tokom razgovora sa vladikom rekao da će Euleks nastaviti da podržava vladavinu zakona i da pažljivo nadgleda pravosudni sistem, s ciljem da se poštuju prava svih koje žive na KiM i obezbedi jednak tretman za sve zajednice na Kosovu i Metohiji.

Barbano je na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru, naveo da mu je episkom Teodosije izneo svoju zabrinutost u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

"Tokom otvorene diskusije, čuo sam zabrinutost vladike u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na KiM i poštovanjem ljudskih prava nevećinskih zajednica. Uverio sam ga da će Euleks nastaviti da podržava vladavinu zakona i da pažljivo i snažno nadgleda pravosudni sistem u smislu poštovanja proceduralnih, zakonskih i ljudskih prava, uključujući jednak tretman za sve zajednice", objavio je šef Euleksa na društvenoj mreži "X".

 

 

Barbano je naveo je da je sa vladikom Teodosijem razgovarao i o značaju daljeg negovanja konstruktivnog odnosa između zajednica koje žive na Kosovu i Metohiji. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija