Politika

Vučić se u Budimpešti sastao sa Orbanom: "Svaki susret izuzetan, ali današnji ima posebnu simboliku"

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2023

-

09:10

Vučić se u Budimpešti sastao sa Orbanom: "Svaki susret izuzetan, ali današnji ima posebnu simboliku"
Vučić se u Budimpešti sastao sa Orbanom: "Svaki susret izuzetan, ali današnji ima posebnu simboliku" - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru.

"Svaki susret sa prijateljem Viktorom Orbanom je izuzetan, ali ovaj današnji ima i posebnu simboliku. Danas je veliki mađarski praznik, Sveti Ištvan, čiji su život, poreklo i istorijska uloga u teškim vremenima vladavine, trajno obeležili ove prostore i postavili temelje mađarske suverenosti, kao i regionalnih prilika. Zato je današnji susret poseban. Hvala Vam, dragi prijatelju, na ovoj velikoj časti i od srca čestitam Vama i bratskom narodu Mađarske ovaj veliki praznik!", napisao je Vučić na Instgramu.

Vučić se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoganom.

Predsednik Vučić razgovaraće danas i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Budimpešti.

U večernjim satima, sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta - Dana državnosti Mađarske.

Vučić zahvalio srpskim atletičarima u Budimpešti što brane boje Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti što brane boje naše zemlje. Tokom razgovora sa atletičarima, Vučić je rekao da su Mađari napravili prelepo novi stadion za atletiku i da bi voleo da smo i mi to uradili.

"Problem je u održavanju ovoga što smo uradili. Moramo da nađemo neka rešenja za budućnost. Tražimo najmodernije svetske kompanije da nam pomognu da vodimo stadione koje smo napravili, jer ne dolazi u obzir da to ostavimo na upravljanje lokalnim samoupravama. To bi bila katastrofa. Imamo problem i sa održavanjem tribina", rekao je Vučić.

U razgovoru sa atletičarima, pored predsednika Vučića, bio je i ministar sporta Zoran Gajić, ministar finansija Sinaša Mali, predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevresimović, direktor SAS-a Slobodan Branković, dok su od sportista bili Ivana Vuleta, Armin Sinančević, Asmir Kolašinac i drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija