Politika

Vučić sa Katalin Novak i knezom Albertom na otvaranju Svetskog prvenstva u atletici

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2023

-

19:16

Vučić sa Katalin Novak i knezom Albertom na otvaranju Svetskog prvenstva u atletici
Vučić sa Katalin Novak i knezom Albertom na otvaranju Svetskog prvenstva u atletici - Copyright Fonet/Instagram predsednika Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici.

Vučić je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav" naveo da je to najbolje mesto za početak razgovora o velikim budućim zajedničkim projektima. 

"Kao i uvek, srdačan i prijateljski susret sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, ovoga puta na veličanstvenoj ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici u Budimpešti. Upravo ovo mesto i jeste najbolje za početak razgovora o velikim budućim projektima na kojima možemo zajedno da radimo, pogotovo imajući u vidu ambiciozne i smele planove Srbije u predstojećem periodu. Živelo prijateljstvo i partnerstvo Srbije i Mađarske", napisao je Vučić.

Fonet/Instagram predsednika Srbije

 

Vučić se sastao i sa knezom Albertom II od Monaka.

Fonet/Instagram predsednika Srbije

 

On je napisao napisao da je iskoristio ovu priliku da ponovi poziv knezu Albertu da ponovo poseti Srbiju.

"Kratak susret sa iskrenim prijateljem Srbije knezom Albertom II od Monaka na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici u Budimpešti. Ponovili smo privrženost snaženju odnosa između dveju zemalja, koji su zasnovani na velikom međusobnom poštovanju", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je ranije danas u Preobraženskoj crkvi u Sentandreji prisustvovao i bogosluženju povodom Preobraženja, krsne slave te crkve. On je od episkopa budimskog Lukijana primio orden prvog reda Eparhije budimske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija