Politika

Predsednik Vučić razgovarao sa poznatim novinarom Takerom Karlsonom

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2023

-

16:37

Predsednik Vučić razgovarao sa poznatim novinarom Takerom Karlsonom
Taker Karlson i Aleksndar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa američkim političkim komentatorom Takerom Karlsonom.

"Razgovor sa jednim od najvećih novinara današnjice Takerom Karlsonom, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti. Svakako veliki izazov za mene, ali i izuzetna prilika za razmenu mišljenja o brojnim temama koje opterećuju geopolitičku agendu današnjice", napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", uz fotografiju sa susreta.

 

 

O susretu u Ambasadi Srbije se oglasio i Karlson na mreži X i rekao da je s Vučićem između ostalog razgovarao i o ratu u Ukrajini.

 


"Jedna od njegovih tvrdnji jeste da je rat u Ukrajini, rat protiv Rusije koji vodi NATO, srušio ekonomiju Evrope. Da uništenje gasovoda Severni tok koje je sprovela Bajdenova administracija, bilo direktno bilo putem posrednika, ubija nemačku ekonomiju, najveću ekonomiju Evrope i da se posledice toga, gde jedna NATO zemlja zapravo napada drugu, osećaju širom Evrope“, preneo je Karlson Vučićeve reči u kratkoj video objavi na društvenoj platformi X (Tviter).

Kako je dodao, prema Vučićevim rečima, ovaj sukob šteti svima u Evropi, izuzev možda, na duže staze, Rusiji, ali, s druge strane, on jača sve druge zemlje van Evrope, kao što su zalivske zemlje, Kina, Turska. 

"Svet se resetuje kao odgovor na ovaj rat, koji je malo komplikovaniji od 'Hitler protiv Čerčila', 'dobri protiv loših'. 'Demokratija!' Reč je o ogromnoj preraspodeli moći koja iz SAD i sa Zapada ide ka Istoku i to se dešava sada, ali iz nekog razloga, malo ljudi u našoj zemlji je svesno toga“, rekao je Karlson posle sastanka sa Vučićem.

Donedavno jedan od najpoznatijih voditelja „Foks njuza“, koji posle sukoba sa čelnicima te medijske kuće objavljuje emisije na društvenim mrežama, predsednika Srbije opisao je kao inteligentnog i svesnog, i nekoga "ko zagovara perspektivu koja ne može često da se pronađe u SAD“.

Pored toga, na snimku se vidi kako se američki novinar upoznao sa članovima srpske delegacije u Budimpešti, u kojoj su, između ostalih, i ministar finansija Siniša Mali i ministar sporta Zoran Gajić.

Vučić boravi u Budimpešti povodom Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici.

On se ranije danas sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoganom. 

Predsednik Vučić razgovarao je i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Budimpešti.

U večernjim satima, sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta - Dana državnosti Mađarske.
Vučić se juče sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u Sentandreji je primio  orden Eparhije budimske prvog reda.
 

Komentari (0)

Srbija