Politika

Delegacija Savskog venca u poseti administrativnom okrugu grada Moskve

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2023

-

10:18

Delegacija Savskog venca u poseti administrativnom okrugu grada Moskve
Delegacija Savskog venca u poseti administrativnom okrugu grada Moskve - Copyright TANJUG/GO SAVSKI VENAC

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Opštine Savski venac koju predvodi predsednik opštine Miloš Vidović sastala se u Moskvi sa predsednikom Centralnog okruga Moskve Vladimirom Goverdovskim i tom prilikom su razmenjena iskustva i precizirane buduće aktivnosti na implementaciji Protokola o saradnji, uz akcenat na produbljivanje partnerstva.

Delegacija boravi u trodnevnoj poseti Centralnom administrativnom okrugu Grada Moskve, saopštila je danas opštinska pres služba.

Vidović je zahvalio ruskom kolegi Vladimiru Goverdovskom na toploj dobrodošlici i prijemu i pohvalio dugogodišnju saradnju između dve opštine izrazivši spremnost za nastavak i širenje saradnje u skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji iz 2017. godine.

TANJUG/GO SAVSKI VENAC

 

Kako je istakao, ta poseta je jako važna za produbljivanje i unapređenje saradnje između dve opštine, kao i razmene iskustava u cilju unapređenja usluga građanima. 

"Domaćini  su nam predstavili savremeni sistem i metode kontrole komunalnog održavanja teritorije okruga, a upoznali smo se i sa programom “Moskovska dugovečnost”, jednim od važnijih društvenih projekata o čemu nam je govorila šefica odeljenja socijalne zaštite stanovništva Centralnog okruga", rekao je Vidović i dodao da srpski i ruski narod imaju tradicionalno bratske odnose koje će uz uzajamno poštovanje i uvažavanje nastaviti da neguju i ubuduće.

Goverdovski je istakao da se između Moskve i Beograda i dalje vodi aktivan dijalog, koji obuhvata širok krug pitanja bilateralne saradnje. 

TANJUG/GO SAVSKI VENAC

 

"Mi visoko ocenjujemo partnerske i prijateljske odnose sa opštinom Savski Venac", rekao je Goverdovski.

Istovremeno on je izrazio zainteresovanost za aktivizaciju uspešne partnerske saradnje i realizaciju ranije postignutih dogovora.

U četvoročlanoj delegaciji opštine Savski venac koja boravi u glavnom gradu Ruske Federacije su zamenik predsednika opštine Uroš Tripković i članovi Veća GO Savski venac Vladimir Pavlović i Ana Marinković.

Kako se navodi, predstavnici srpsko-ruske delegacije su nakon sastanka razmenili poklone, a zatim je delegacija Savskog venca posetila park "Zaradje" i prisustvovala video prezentaciji razvoja Grada Moskve kroz vekove.

Komentari (1)

Žarko

25.08.2023 14:21

Ma bravo za Savski venac, obiđite i Staljinov grob.

Srbija