Politika

Vučić: Meseci pred nama neće biti laki, očekujem pritiske i pretnje i sprovođenje tih pretnji u delo na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2023

-

10:33

Vučić: Meseci pred nama neće biti laki, očekujem pritiske i pretnje i sprovođenje tih pretnji u delo na Kosovu
Tanjug/Nebojša Raus - Copyright Tanjug/Nebojša Raus

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije  Aleksandar Vučić izjavio je da meseci pred nama neće biti laki i da očekuje mnogo pritisaka i pretnji i sprovođenja tih pretnji u delo na Kosovu i Metohiji.

"Čini mi se da meseci pred nama neće biti laki i očekujem mnogo pritisaka i pretnji i sprovođenja tih pretnji u delo na Kosovu i Metohiji od strane onih koji su nedovoljno odgovorni i ne razumeju da mir nije samo interes Srba, već i Albanaca", rekao je Vučić tokom obilaska završnih radova na kompletnoj rekonstrukciji mosta preko reke Mlave u Petrovcu.

"Ali, kada vidite koliko drugih problema u svetu ima, dobro je kada možete da gradite i radite i osigurate kakvu takvu budućnost našoj deci", dodao je Vučić.

Inače, iz Predsedništva je najavljeno da će se Vučić sutra u 12 časova u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. 

"Aku budu jasno izrazili želju za izborima, imaće ih brže nego što su mislili"

Na novinarsko pitanje o izborima u Beogradu, Vučić je rekao da predstavnici opozicije "sad kažu da hoće izbore po svaku cenu, a da ih niko ne pita kako je moguće sve tto u 10-15 dana".

"Ako budu jasno izrazili volju i želju za izborima što pre, imaće ih i brže nego što su mislili. I izgubiće opet, jer narod ne možete da prevarite i izgubiće sa ubedljivijom razlikom nego pre", rekao je Vučić.

Tanjug/Nebojša Raus

 

Upitan o tome kakvu poruku šalje to što u novoj vladi Crne Gore neće biti predstavnika Srba, Vučić je rekao da ne želi da se meša u unutrašnja pitanja te zemlje.

"Bavićemo se pitanjem našeg naroda i političkim delovanjem, ali prvo da se formira vlada. Mi poštujemo Crnu Goru, cenimo je i sačekaćemo da vidimo kako stvari idu, pa ćemo komentarisati", rekao je Vučić.

Komentari (0)

Srbija