Politika

Sednica Skupštine Beograda zakazana za 13. septembar

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2023

-

16:45

Sednica Skupštine Beograda zakazana za 13. septembar
Sednica Skupštine Beograda zakazana za 13. septembar - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je za 13. septembar zakazao 11. sednicu Skupštine grada, koja će biti održana u staroj zgradi Narodne skupštine Srbije, u Ulici Kralja Milana.

Na dnevnom redu sednice, koja će početi u 10 časova, je Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2023. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini, saopštio je Beoinfo.

U prethodnom saopštenju bilo je navedeno da će sednica biti održana 12. septembra.

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 2023. godinu javnih gradskih preduzeća, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli neto dobiti iz 2022. godine za javna gradska preduzeća, kao i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu kompanije "Sloboda akcionarsko društvo" Čačak.

Kako je navedeno, odbornici će raspravljati o jednom broju predloga planova detaljne regulacije, kao i predloga odluka o izmeni i dopuni odluke o izradi plana generalne regulacije od značaja za razvoj grada Beograda.  Planovi obuhvataju opštine Voždovac, Zvezdara, Stari grad, Obrenovac, Novi Beograd, Vračar, Zemun, Palilula, Rakovica, Savski venac.

Na dnevnom redu su i Predlog o izmeni i dopuni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd, Predlog odluke o dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu, Predlog izmena i dopuna Akcionog plana adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti.

Na dnevnom redu su i Predlog zaključka o usvajanju Izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2022. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblasti dobrovoljnog vatrogarstva na teritoriji grada Beograda.

Komentari (0)

Srbija