Politika

Mali: Nismo se povukli pred siledžijama, biće većih plata, penzija, isplate pomoći

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2023

-

10:36

Mali: Nismo se povukli pred siledžijama, biće većih plata, penzija, isplate pomoći
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Srbije u prethodna dva dana uspeli smo da se izborimo za povećanje plata, penzija, isplatu pomoći majkama, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

"Izdržali smo, nismo dozvolili da nas bilo ko blokira. Građani su imali priliku da vide koliko je opoziciji stalo do njih", rekao je Mali.

On je kazao za TV Hepi da su zakoni koji su bili na dnevnom redu parlamenta važni za građane Srbije, ali da su umesto rasprave o njima videli kako se ponašaju predstavnici opozicije.

"Ta slika kako lome, kako se ponašaju, neki građani Srbije za njih su glasali, a oni ih tako predstavljaju. Na dnevnom redu je bio rebalans budžeta u kome smo planirali, a s obzirom na višak novca, i povećanje plata, penzija, jednokratnu isplatu majkama i očevima, povećane subvencije poljoprivrednicima. Oni su bili protiv toga", rekao je Mali.

On je poručio penzionerima da su predstavnici opozicije bili i protiv povećanja penzija.

"Pokušali su to da blokiraju, ali to im nije uspelo", rekao je Mali.

On je dodao da je skoro milion dece prijavljeno za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, te poručio i majkama da je ponašanje u Skupštini poruka i njima da su protiv toga, ali da nisu uspeli ni to da spreče.

"Dragi prosvetari, medicinske sestre, negovateljice - Ćuta, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović su bili protiv vaših većih plata. Poštovani poljoprivrednici, opozicija je bila i protiv vaših većih subvencija. To govori o njihovoj politici i nebrizi za gradjane Srbije", rekao je Mali.

On je istakao da se nisu povukli pred siledžijama, ali da je slika onakvog srpskog parlamenta otišla u svet. 

"Ne razumem da se neko bori protiv nečeg što je dobro za gradjane", zaključio je Mali.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija