Politika

Paunović: SPS je uvek spreman za izbore, ali je bolje da mandat bude ceo

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2023

-

10:49

Paunović: SPS je uvek spreman za izbore, ali je bolje da mandat bude ceo
Snežana Paunović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Socijalistička partija Srbije je uvek spremna za izbore, ali je najbolje da mandat bude ceo jer socijalsti misle da je važno odgovorno obavljati funkcije ceo mandat pošto to daje najbolji efekat, izjavila je predsednica Poslaničke grupe te partije u Skupštini Srbije Snežana Paunović.

"Trebalo bi razmotriti mogućnost da se ide na izbore do kraja godine, ali ne mislim sa se nužno mora udovoljiti opoziciji", rekla je ona u intervjuu za  Večernje novosti.

Odgovarajući na pitanje da li je dobar plan da se ide zajedno na parlamentarne i beogradske izbore, navela je da su izbori dragoceni da se proveri nivo podrške, ali da su i skupi, te da ukoliko se steknu zakonski uslovi, izbore bi trebalo održati istovremeno.

Kada je reč o smanjenju cenzusa na tri odsto, ocenila je da je to bilo pogrešno i da je neophodno vratiti cenzus na pet procenata i razmisliti o još većem cenzusu za koalicione liste.

Komentatišući odluku opozicije da se protiv vlasti bori pištaljkama i ometanjem sednice Narodne skupštine, rekla je da to nije borba već transparentna nemoć.

"Borba je kada svoje stavove utvrdite, kažete naglas i borite se za njih tamo gde kao narodni poslanici imate obavezu da to radite. Pretvaranje Narodne skupštine u stadion trećerazrednog fudbalskog kluba, nije politička borba već obmana birača koji su vam ukazali poverenje", rekla je Paunović.

 

Komentari (0)

Srbija