Politika

" Kipar je istinski prijatelj Srbiji": Pantić Pilja i Fotiju potvrdili međusobnu podršku suverenitetu

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2023

-

14:26

" Kipar je istinski prijatelj Srbiji": Pantić Pilja i Fotiju potvrdili međusobnu podršku suverenitetu
Biljana Pantić Pilja - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Kiprom Biljana Pantić Pilja i novoimenovani ambasador te zemlje Andreas Fotiju potvrdili su danas u razgovoru u Domu Narodne skupštine međusobnu podršku po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta dveju zemalja, ističući neophodnost poštovanja međunarodnog prava na multilateralnim forumima poput Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) i UN. 

Pantić Pilja je zahvalila ambasadoru na podršci koju Kipar pruža Srbiji po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ali i nedvosmislenoj podršci koju pruža kada su u pitanju evropske integracije Srbije, saopšteno je iz Skupštine Srbije. 

Ukazala je i da se kao šef delegacije u PSSE zalaže za rešavanje pitanja Kipra, te da Kipar može da se osloni na podršku Srbije.

Pantić Pilja navela je da Poslanička grupa prijateljstva sa Kiprom broji 57 članova i da se u ovom sazivu pokazalo veliko interesovanje narodnih poslanika za saradnju sa tom zemljom. 

Ukazala je na tradicionalno dobre odnose dve zemlje i dodala da je Kipar istinski prijatelj Srbiji. 
Tema razgovora bila je u buduća poseta parlamentarne delegacije Kipar, a sagovornici su se dogovarali i o susretu poslaničkih grupa prijateljstva dva parlamenta.  

Fotiju je zahvalio na prijemu izrazivši zadovoljstvo što mu je dodeljen mandat u prijateljskoj zemlji. 

Poručio je da će tokom svog mandata u Srbiji nastaviti da radi na produbljivanju veza između zakonodavnih i izvršnih tela dve zemlje, ali i da će njegovo ciljevi biti i produbljivanje ekonomskih, investicionih veza,  kao i približavanje kulture dva naroda. 

Naglasio je da će nastaviti da bude glas Srbije u Briselu, te da će nastaviti da pruža podršku Srbiji kada je reč o njenom punopravnom članstvu u EU. 

Pantić Pilja i Fotiju razgovarali su i o promociji Kipra u Srbiji, kao turističke destinacije u koja je sve popularnija u našoj zemlji i dobroj povezanosti sve zemlje direktnim letom kojim se dva naroda povezuju. 

 

Komentari (0)

Srbija