Politika

Lajčak: O severu KiM strateški razgovori sa partnerima iz SAD i Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2023

-

07:46

Lajčak: O severu KiM strateški razgovori sa partnerima iz SAD i Evrope
Lajčak: O severu KiM strateški razgovori sa partnerima iz SAD i Evrope - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je da se nadao boljem ishodu dijaloga u Briselu i najavio strateške razgovore s evropskim i američkim partnerima o narednim koracima u vezi s napetom situacijom na severu KiM.

Osvrćući se na prethodnu sedmicu, Lajčak je napisao na Fejsbuku da se EU nadala boljem ishodu poslednjeg sastanka u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u okviru dijaloga na visokom nivou.

"Stanje u dijalogu, zajedno s napetom situacijom na severu Kosova biće predmet predstojećih strateških razgovora sa našim američkim i evropskim partnerima kako bismo odredili naše naredne korake“, naveo je Lajčak.

Podsetivši da se nakon sastanka na visokom nivou, obratio ambasadorima država članica EU u Briselu, izrazio je zahvalnost na njihovom interesovanju za dijalog i na snažnoj podršci.

Dodao je da se sastao i sa direktorom za politička pitanja i spoljne odnose Saveta Evrope Miroslavom Papom, kojeg je, takođe, informisao o dijalogu.

"Cenim zanimljivu diskusiju o dešavanjima u Savetu Evrope i potvrdu naše kontinuirane saradnje u promovisanju evropskih standarda na Zapadnom Balkanu", zaključio je Lajčak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija