Aktuelno

Pretučenim mladićima iz Gračanice određen kućni pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/09/2023

-

15:16

Pretučenim mladićima iz Gračanice određen kućni pritvor
FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM - Copyright FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

veličina teksta

Aa Aa

Dvojici pretučenih mladića, A.M. i M.M. iz Gračanice Osnovni sud u Prištini, ogranak u Gračanici, odredio je meru kućnog pritvora u trajanju od 30 dana, potvrdila je za Euronews Srbija advokatica Jovana Filipović, koja u ovom slučaju zastupa M.M. U Gračanici je tim povodom za ponedeljak zakazan protest.

"Smatramo da je odluka koju je doneo Osnovni sud iz Prištine, ogranak u Gračanici potpuno u suprotnosti sa dokazima koje smo prezentovali sudu. U dokazima koje smo dali, očigledno je da nema krivičnog dela počinjenog od strane osumnjičenih, pa ćemo zbog toga uložiti žalbu Apelacionom sudu”, istakla je advokatica Filipović i dodala da očekuje da će Apelacioni sud posle razmatranja žalbe i dokaza, ukinuti meru kućnog pritvora i A.M. i M.M.

Podsećamo, braću A.M. i M.M. su pretukli trojica pripadnika Kosovske policije na očigled meštana pre dve večeri, kada je jedan od njih zatražio da mu za saobraćajni prekršaj, nevezivanje sigurnosnog pojasa, policajac napiše na srpskom jeziku, nakon čega ga je policajac pitao: “Da li ti znaš gde živiš?”, posvedočili su očevidci incidenta.

Sa druge strane, u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju kosovske policije sa kaže da su srpski mladići napali kosovske policiajce, od kojih su dvojica zatražili lekarsku pomoć.

Komentari (0)

Srbija