Fokus

Smrtonosna pucnjava u tržnom centru u Bangkoku, uhapšen 14-godišnji dečak

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

18:09

Smrtonosna pucnjava u tržnom centru u Bangkoku, uhapšen 14-godišnji dečak
Smrtonosna pucnjava u tržnom centru u Bangkoku, uhapšen 14-godišnji dečak - Copyright Tanjug AP/Tian Macleod Ji

veličina teksta

Aa Aa

Policija na Tajlandu uhapsila je 14-godišnjeg dečaka nakon što je jutros otvorio vatru u luksuznom tržnom centru u prestonici Bangkoku, pri čemu je ubijena najmanje jedna osoba i još pet povređeno, saopštio je Metropoliten policijski biro.

Lokalne vlasti su privele osumnjičenog sa oružjem i procenjuju tačan broj žrtava, saopštio je tajlandski Centralni istražni biro.

Pucnjava se dogodila oko 17 sati po lokalnom vremenu (6 ujutro po istočnom vremenu), u tržnom centru Siam Paragon u Bangkoku, prenosi CNN.

Direktor Urgentnog centra u Bangkoku Jutana Setanan rekla je novinarima da je prvobitno rečeno da je broj poginulih tri, ali je kasnije razjašnjeno da je samo jedna osoba poginula.

Ona je navela da je žrtva umrla u tržnom centru i da se veruje da je kineski državljanin, dodajući da među poginulima ili povređenim žrtvama nije bilo dece.

Među sedam osoba na koje je pucano u tržnom centru pet osoba je teško povređeno, a među njima su i strani državljani.

Više od 10,3 miliona civila na Tajlandu poseduje vatreno oružje, što je oko 15 komada oružja na svakih 100 ljudi, pokazuju podaci švajcarskog istraživanja za 2017. godinu.

Tajland je na drugom mestu po broju ubistava od vatrenog oružja u jugoistočnoj Aziji, posle Filipina, prema Institutu za zdravstvene metrike i procenu (IHME).

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet