Evropa

Tri osobe ubijene u pucnjavi u Roterdamu, napadač uhapšen

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

28/09/2023

-

18:19

Tri osobe ubijene u pucnjavi u Roterdamu, napadač uhapšen
Tri osobe ubijene u pucnjavi u Roterdamu, napadač uhapšen - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holandska policija saopštila je da je naoružani napadač ubio profesora i meštanku Roterdama nakon što je danas pucao u njenoj kući i amfitetaru Univerzitetske bolnice medicinskog centra u Roterdamu. Nakon ranjavanja premibnula je i četrnaestogodišnja ćerka ubijene žene, čim se broj žrtava popeo na tri.

Osumnjičeni 32-godišnji student, ubio je 39-godišnju ženu koja je živela u njegovom komšiluku i teže povredio njenu 14-godišnju kćerku, saopštila je policija na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Nakon što je podmetnuo požar u ženinoj kući, napadač je otišao u Univerzitetsku bolnicu Roterdamskog medicinskog centra, ušao u amfiteatar i ubio 46-godišnjeg profesora. On je uhapšen u blizini medicinskog centra, gde je takođe, podmetnuo požar. Motiv napada za sada je nepoznat.

"Šokirani smo užasnim incidentom. Pucano je na dva različita mesta u gradu. Mnogi ljudi su bili svedoci pucnjave", rekao je gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb.

On je istakao da su emocije u gradu veoma snažne i uputio saučešće žrtvama.

"Osumnjičeni je bio poznat policiji i 2021. je bio procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja", rekao je Hugo Hilenar, glavni tužilac Roterdama.

 

 

Na video snimcima na društvenim mrežama vidi se da policija upućuje studente da napuste fakultet pošto su na mesto događaja stigle teško naoružane ekipe za hapšenje.

 

 

Na jednom snimku je prikazan muškarac u lisicama koji je nosio nešto što je izgledalo kao maskirne pantalone. Policija je saopštila da nema naznaka da je postojao drugi napadač.

Komentari (0)

Evropa