Fokus

Putin stigao u Rijad: Sa saudijskim prestolonaslednikom razgovarao o Gazi (VIDEO)

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2023

-

19:07

Putin stigao u Rijad: Sa saudijskim prestolonaslednikom razgovarao o Gazi (VIDEO)
Putin stigao u Rijad: Sa saudijskim prestolonaslednikom razgovarao o Gazi (VIDEO) - Copyright Tanjug AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin i saudijski prestolonaslednik Mohamad bin Salman održali su sastanak na kome su teme bile situacija u Pojasu Gaze, kao i dalje razvijanje saradnje dve države u okviru Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) prenosi Rojters.

"Naravno da je za sve nas sada veoma važno da razmenimo informacije i procene o dešavanjima u regionu", prokomentarisao je Putin vezano za Gazu, dodavši da ništa ne može da prekine razvoj prijateljske saradnje Rusije i Saudijske Arabije.

Ruski predsednik je dodao da dve zemlje imaju stabilne odnose u političkoj, ekonomskoj i kulturskoj sferi.

Sastanak je usred promene plana održan u Rijadu, ali je Putin napomenuo da očekuje da se sledeći razgovori održe u ruskoj prestonici.

Tanjug AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Putin je prethodno boravio u Abu Dabiju, prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je razgovarao sa predsednikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, javlja agencija RIA Novosti.

Ruskog lidera prati brojna delegacija, u kojoj su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prvi potpredsednik Vlade Ruske Federacije Andrej Belousov, šef Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov, potpredsednik Vlade Aleksandar Novak, direktor Centralne banke Elvira Nabiulina, šef Roskosmosa Jurij Borisov, šef Rosatoma Aleksej Lihačov i direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet